• nl
    • en

Ervaringsverhalen

Benieuwd hoe onze enthousiaste collega’s hun werk ervaren en waar zij hun plezier uithalen? Lees hier de ervaringsverhalen over de meest uiteenlopende functies binnen Normec Foodcare.

Lees verder

De ervaringen van Charlotte

Etiketteringsspecialist

Begin 2017 kreeg Charlotte  via LinkedIn een berichtje van Professionals in Food, er stond een vacature bij haar in de buurt open en wellicht was deze interessant voor haar. Na telefonisch contact met de recruitment consultants van Professionals in Food bleek dat zij een andere vacature hadden die meer geschikt was. Dit was de vacature van Etiketteringsspecialist bij Normec Label & Specifiactions. Charlotte is sindsdien werkzaam als Etiketteringsspecialist bij Normec Label & Specifications. Na haar opleiding Voeding & Diëtetiek heeft Charlotte bij een pannenkoekenfabriek gewerkt, waar ze QC en QA werkzaamheden deed. Daarna heeft ze bij een snoepfabriek gewerkt waar ze verantwoordelijk was voor QA. Ze heeft ervaring op het gebied van auditbegeleiding, handboek bijhouden, training geven aan medewerkers, productspecificaties opstellen en verpakkingen controleren. “Aangezien het opstellen van productspecificaties en controleren van verpakkingen me altijd het meest heeft aangesproken, ben ik terecht gekomen bij Normec Label & Specifications”, vertelt Charlotte. “Ik vind het erg leuk om dingen uit te zoeken en te puzzelen om een juiste declaratie op te stellen.” Een andere reden voor Charlotte om bij Normec Label & Specifications te gaan werken is de variatie in het werk.  “Je bent niet iedere dag met hetzelfde bezig: andere productgroepen,

Lees verder

De ervaringen van Jeanine

Etiketteringsspecialist

Na haar opleiding Voeding & Diëtetiek en een aantal jaar werkervaring in verschillende functies in de levensmiddelenindustrie, is Jeanine ruim een jaar geleden gestart als Etiketteringsspecialist bij Normec Label & Specifications. Zowel de afwisseling in klanten, werkplekken en werkzaamheden als de flexibiliteit in uren en werkdagen spreken haar aan. Daarnaast is er veel te leren in korte periodes.  Na een aantal inwerkdagen en het uitvoeren van enkele opdrachten vanuit huis, is ze aan de slag gegaan bij haar eerste klanten. Jeanine vertelt: “Ik vind het leuk om steeds weer iets op te bouwen bij klanten en om ze die extra informatie te geven waar ze verder mee kunnen en wat niet aanwezig is op de afdeling. Ik vind het erg leuk dat ik bij één klant al ruim een jaar over de vloer kom, ik ben daar echt een onderdeel van de afdeling geworden. Zo kan je echt wat toevoegen.” Werkzaamheden De werkzaamheden van Jeanine zijn uiteenlopend: ondersteuning bieden aan de afdeling Kwaliteit, beantwoorden van etiketteringsvragen, maken van specificaties, klanten helpen met vragen over bijvoorbeeld de additievenwetgeving en aromawetgeving. Jeanine voert de werkzaamheden bij de klant op locatie uit of vanuit huis. Een erg uitdagende opdracht was het opstellen van een

Lees verder

De ervaringen van Carmen

Etiketteringsspecialist

Sinds oktober 2017 werkt Carmen als Etiketteringsspecialist bij Normec Label & Specifications. Bij een netwerkbijeenkomst kwam Carmen in contact met de teamleider van Normec Label & Specifications. Na een sollicitatie bij Professionals in Food is ze al snel aan de slag gegaan binnen het Normec Label & Specifications team. Ze was net een aantal maanden afgestudeerd van de opleiding Voeding & Diëtetiek en heeft werkervaring opgedaan bij het bedrijf waar ze stage heeft gelopen. ‘De belangrijkste redenen voor mij om te gaan werken bij Normec Label & Specifications waren de kansen om mezelf te blijven ontwikkelen en door te blijven leren. Ook vind ik het leuk dat er meerdere business units binnen Normec Foodcare zijn, waardoor er veel mogelijkheden zijn’, vertelt Carmen. Uitdaging en afwisseling De eerste dagen van Carmen stonden vooral in het teken van het eigen maken van systemen waarmee gewerkt wordt, maar dat verandert snel. Nu werkt ze veel ‘ad hoc’, dus elke dag is anders. Carmen vertelt: ‘Vaak ben ik bezig met een opdracht van één klant, of meerdere opdrachten van verschillende klanten op een dag. Dit kan variëren van het vertalen van ingrediënten tot het uitvoeren van een etiketcheck of de invoer van specificaties in

Lees verder

De ervaringen van Krista Baar

Etiketteringsspecialist

Krista is begonnen als projectmanager bij Bureau voor Kwaliteitszorg. Door haar affiniteit met etiketteren, is ze in augustus 2016 ook met werkzaamheden voor Normec Label & Specifications gestart. Ze heeft al ruim 20 jaar werkervaring in diverse branches in de levensmiddelenindustrie, voornamelijk op kwaliteitsafdelingen. Krista heeft daarbij ervaring opgedaan met de implementatie van kwaliteitssystemen, opleiding van medewerkers, kwaliteitsoptimalisatie, specificatiebeheer, etiketbeheer en implementatie van Verordening (EU) nr. 1169/2011. Inmiddels is ze geheel werkzaam voor Normec Label & Specifications.  Werkzaamheden Haar eerste werkdagen is Krista bezig geweest met de implementatie van CareNet en het checken van etiketten. Nu zijn haar werkzaamheden heel divers; zowel verpakkingschecks, vullen van systemen als SIM en GS1, als het opzetten en geven van trainingen, bezoeken van klanten en hun behoefte in kaart te brengen. Krista ervaart haar werk als afwisselend en interessant: ‘door de veelzijdigheid aan opdrachten bij bedrijven vanuit diverse levensmiddelencategorieën, kom je ook hele uiteenlopende vraagstukken tegen.’ Op locatie bij een klant werkt Krista vaak specifiek aan één onderwerp. Op een kantoordag werkt ze deels aan opdrachten die niet op locatie worden uitgevoerd. Verder werkt ze dan aan diverse aanvragen die binnen komen van bestaande en nieuwe klanten en  die binnen het team worden uitgezet.

Lees verder

De ervaringen van Sjoerd Remmers

Teamleider Opleidingen & Trainingen

Sjoerd Remmers is nu ruim vier jaar trainer bij Normec Foodcare, in de afgelopen vier jaar is hij van trainer doorgegroeid naar teamleider. “Ik ben als een van de eerste trainers begonnen. Inmiddels zijn we met een team van zeven trainers. Ik ben nu verantwoordelijk voor alle opleidingen en trainingen”, vertelt Sjoerd. Jarenlange ervaring in het onderwijs Als vmbo-leraar is Sjoerd zijn carrière begonnen. In de tussentijd heeft hij al aan veel leerlingen lesgegeven en op veel verschillende plekken mensen getraind. “Ik ben begonnen op het vmbo, daarna heb ik snel de stap naar het mbo en hbo gemaakt. Later ben ik ook bij bedrijven trainingen gaan geven. Toen heb ik vier jaar geleden de stap gezet naar Normec Foodcare.” Een kijkje in de keuken Tijdens zijn werk komt Sjoerd veel bij bedrijven over de vloer. “Ik mag letterlijk overal een kijkje in de keuken nemen. Ik bezoek altijd de producties, ik wil weten waar een bedrijf mee speelt. Zo kan ik ze weer verder op weg helpen en weet ik welke onderwerpen voorbij moeten komen in de training.” Blended learning Naast het verzorgen van trainingen is Sjoerd ook actief bezig met het ontwikkelen en vernieuwen van het trainingsaanbod. “Ik

Lees verder

De ervaringen van Irene Knipscheer

HR Adviseur

Iedere dag stapt Irene Knipscheer met plezier uit bed om aan de slag te gaan bij Normec Foodcare. Bijna drie jaar geleden is ze begonnen als vervanging tijdens een zwangerschapsverlof. Ondertussen is Irene HR adviseur en is werkzaam binnen alle locaties van Normec Foodcare. “Ik werk op de afdeling HR en heb sindskort de stap gemaakt van medewerker naar adviseur. Dat betekent eigenlijk dat ik mijn eigen onderdelen binnen Normec Foodcare ondersteun. Natuurlijk wel op HR vlak”, vertelt Irene vrolijk. Groei van het bedrijf Wat Irene vooral mooi vind om te zien, is hoe het bedrijf is gegroeid in de jaren dat ze nu werkt voor Normec Foodcare. “Toen ik binnenkwam hadden we ongeveer zeventig á tachtig medewerkers. Ondertussen is dat uitgegroeid naar ruim 230 medewerkers. Het is mooi om te zien dat een bedrijf zo groeit en dat ik daar ook actief onderdeel van ben geweest”, zegt ze. Diversiteit op een dag Het leukste aan werken voor Normec Foodcare is volgens Irene toch wel de diversiteit die een dag brengt. “Ik kan mijn agenda nog zo goed plannen, vaak gebeuren er een hoop dingen tussendoor waardoor mijn dag weer anders verloopt dan ik had gepland. Maar dat maakt het

Lees verder

De ervaringen van Noortje de Groot

Teamleider audits & inspecties

Een aantal maanden geleden heeft Noortje de Groot intern de overstap gemaakt naar teamleider van Normec audits & inspections. “In 2004 ben ik al begonnen bij Normec Foodcare, dat was toen alleen nog Bureau voor Kwaliteitszorg”, vertelt Noortje. “Vanuit projectmanagement ben ik me steeds meer gaan focussen op interne audits. Ik kwam van een certificerende instelling en ik vind audits ook ontzettend leuk. De overstap naar audits & inspecties was dus een logische keuze.” Eigen afdeling Na de overstap naar teamleider van Normec audits & inspections heeft Noortje haar eigen afdeling gekregen. “Nu ik mijn eigen afdeling heb, kan ik het organiseren en faciliteren zoals ik denk dat goed is. Dat vind ik toch ook wel een erg leuke uitdaging.” Op dit moment voert Noortje nog zelf audits uit, maar ze is druk bezig met de groei van haar afdeling. Een stukje vrijheid voor haarzelf, maar ook voor haar teamleden vindt ze daarbij belangrijk. ‘’Als auditor plan je jouw eigen werkzaamheden in. Maar ik verwacht ook eigen initiatief. Je moet zelf op de hoogte blijven van de wetgeving en voedselveiligheidsnormen. Waar we natuurlijk wel veel met elkaar over sparren.’’ Hoge kwaliteit De kwaliteit van audits ziet Noortje het liefst nog

Lees verder

De ervaringen van Loes de Bruijn

Senior Projectmanager en teamleider Retail

Sinds 2014 ben ik werkzaam voor Normec Sensory. Toen ik net een paar dagen in het Smaakhuis aan het werk was, kwam er een vacature vrij voor een (assistent) projectmanager. Weliswaar heb ik een juridische achtergrond en niet direct iets met marktonderzoek, ik heb wel affiniteit met eten en voeding. Omdat ik gezien had wat er in het Smaakhuis gebeurt, was mijn interesse gewekt. Toen ik de kans kreeg als projectmanager aan de slag te gaan heb ik die dan ook met beide handen aangegrepen. Ik kwam terecht aan de Retailkant van Normec Sensory. De klant die mij werd toegewezen, bracht meer en meer onderzoeken bij Normec Sensory onder en is intussen uitgegroeid tot één van de grootste klanten. Inmiddels ben ik vier jaar verder en doe mijn werk met heel veel plezier. Waar we het in het begin nog met z’n tweeën afkonden is het in de afgelopen jaren gegroeid tot een team van acht mensen die er fulltime mee bezig zijn. Ondertussen kon ik ook groeien en ben ik senior-projectmanager en teamleider Retail geworden. Van testaanvraag tot rapport Wat wij doen in het kort; we krijgen een testaanvraag, nemen die in behandeling, zorgen dat de producten die getest

Lees verder

De ervaringen van Renée Klinkert

Projectmanager en teamleider Industry

Na haar rechtenstudie is Renée op zoek gegaan naar wat ze écht leuk vindt om te doen. Door voor zichzelf op een rijtje te zetten wat ze leuk vindt, is ze uiteindelijk bij projectmanagement terecht gekomen. “Sinds januari werk ik als projectmanager bij Normec Sensory en ik zit hier helemaal op mijn plek. Geen dag is hetzelfde, maar juist die diversiteit spreekt mij heel erg aan”, vertelt Renée Klinkert, projectmanager en teamleider Industry bij Normec Sensory. Sinds Renée voor Normec Sensory werkt is haar carrière met grote stappen vooruit gegaan. “Ik ben begonnen als projectmanager, ik had daar mijn eigen klantenportfolio en was zelf verantwoordelijk voor de onderzoeken. Na drie maanden kreeg ik de vraag of ik teamleider wilde worden, het is uniek dat je zo snel, zo’n kans krijgt”, vertelt Renée enthousiast. Zelf de weg vinden “Als teamleider heb ik een team van projectmanagers onder me die ieder voor hun eigen klantportfolio werken. Ik ondersteun ze, stuur ze waar nodig en overzie het groter geheel. Ik heb het onwijs naar mijn zin hier. Ik ben in het begin gelijk veel vrij gelaten, ik kon veel zelf uitzoeken. Maar als er vragen waren kon ik die uiteraard ook stellen. Voor

Lees verder

De ervaringen van Mark Rozema

Etiketteringsspecialist

Mark houdt zich dagelijks bezig met hetgeen hij het leukste vindt: etiketteren. “Nooit gaat de gedachte ‘ik heb geen zin vandaag’ door mijn hoofd als ik naar mijn werk moet. Ik heb absoluut veel plezier in mijn werk”, vertelt Mark Rozema, etiketteringsspecialist bij Etiketteren.nl. Mark werkt nu vier jaar voor de Normec Foodcare. “Ik ben begonnen als projectmanager bij Bureau voor Kwaliteitszorg. Binnen een jaar hield ik me al bezig met etiketteren. Ik had hier een achtergrond in en ik vind het ontzettend leuk om te doen. Langzaamaan is dat steeds verder gaan uitbreiden en nu houd ik me fulltime met Etiketteren.nl bezig”, vertelt Mark enthousiast. Wetgeving Als etiketteringsspecialist houdt Mark zich bezig met de wetgeving omtrent etiketten. “Vanuit mijn vorige baan heb ik veel ervaring met de additievenwetgeving. Daar houd ik me nu nog steeds veel mee bezig. Daar geef ik af en toe ook trainingen in bij bedrijven”, zegt Mark. Hij is ontzettend dankbaar dat hij de kans heeft gekregen om zich ook verder te ontwikkelen in onder andere training geven. “Ik had nog nooit een training gegeven. Hier heb ik die kans wel gekregen, ik vind het ontzettend fijn dat dit kan.” De adviserende rol Mark geniet

Lees verder

De ervaringen van Tamara Kee

Projectmanager

Na bijna vier jaar werkzaam te zijn voor Normec Foodcare heeft Tamara Kee het nog steeds naar haar zin. Met plezier stapt ze iedere dag uit bed om aan de slag te gaan als Projectmanager. Tamara Kee is 46 jaar, woont in Jisp en houdt er een actieve levensstijl op na. Als Projectmanager ervaren gaat ze bij veel verschillende klanten aan de slag. “Op dit moment ben ik ook bezig om allergenenspecialist te worden. Ik ben zelf lactose intolerant en mijn zoontje is anafylactisch allergisch en weet er daardoor al veel vanaf. Nu wil ik mij op professioneel vlak hier ook verder in verdiepen”, vertelt Tamara. “Ik wil graag dat consumenten een veilig product kunnen kopen.” Tamara is nu bezig om binnen de verschillende Business Units van Normec Foodcare het allergenen-project verder uit te rollen. Zo wilt ze zoveel mogelijk kennis opdoen en zich verder ontwikkelen. Diversiteit op de werkvloer Wat Tamara heel erg waardeert binnen Normec Foodcare is de vrijheid en mogelijkheden die haar geboden worden. “Het werk is ontzettend afwisselend, dat spreekt mij erg aan. De ene dag zit ik bij een chocoladebedrijf, dan zit ik weer tussen de broodjes en een dag later ga ik advies geven

Schrijf je eigen verhaal & solliciteer!

Bekijk alle vacatures
© 2019 Normec Foodcare Privacy
nlen
Offerte aanvragen
Care for Food Group gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is de Care for Food Group met IvoMar Marktonderzoek overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten
IvoMar Marktonderzoek gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is IvoMar Marktonderzoek met de Care for Food Group overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten