• nl
  • en

In-home onderzoek

In-home onderzoek via de Normec Sensory Script (schriftelijke producttest) methode is een goed betaalbaar onderzoek bij de consument thuis. Alleen in de huishoudomgeving wordt de meest objectieve productbeoordeling gemeten, inclusief de praktijkgerichte invloed van huisgenoten.

 • Door onze ervaring voeren wij in-home onderzoek op hoog niveau uit
 • Wij adviseren u over de beste aanpak voor een sensorisch onderzoek

Normec  Normbase

Wij selecteren onze respondenten in een groot aantal winkelcentra in Nederland. Daar krijgen zij, indien zij aan de selectiecriteria voldoen, een product mee om thuis te proberen. Zo’n product kan een voedingsartikel zijn, maar dat kan ook een verzorgingsproduct zijn. Respondenten proberen het product thuis en vullen daar de vragenlijst op in. Deze sturen ze na een aantal dagen naar ons in de bijgesloten portvrije antwoordenvelop. Tien dagen na aanlevering van de producten ontvangt u door ons het rapport. De resultaten van een in-home onderzoek worden altijd opgenomen in de Normec Normbase.

De belangrijkste voordelen:

 1. Producten worden uitgeprobeerd op een normaal, natuurlijk moment waarop ze normaal gesproken ook worden geconsumeerd.
 2. Er vindt geen beïnvloeding door interviewers plaats.
 3. Er is voor de respondent geen tijdsdruk.
 4. Levert doordachte en eerlijke antwoorden.
 5. De gegeven mening vertolkt de typische huishoudmening.
 6. Voor elk onderzoek worden weer nieuwe ‘verse’ respondenten geselecteerd.
 7. In-home onderzoek kent een zeer lage ‘non-respons’ rate.

Wanneer is in-home onderzoek een goede optie:

 1. Conceptbeoordeling/verpakking/naamgeving
 2. Acceptatie van het fysieke product
 3. Potentie/prijzen/koopintentie
 4. Voorkeursmeting

Keuze uit iedere doelgroep

Voor een in-home onderzoek kan iedere doelgroep in Nederland en/of België worden geselecteerd. Naast de respondenten die voor een onderzoek worden geselecteerd, kunnen ook hun eventuele partners en/of kinderen middels aparte vragenlijsten in het onderzoek worden betrokken. Voor meer informatie neem contact met ons op.

 

concept onderzoek testen Normec Sensory boxarrow-up

Meer informatie?

Bent u benieuwd naar onze smaakonderzoeken? Neem dan contact op via het formulier.

Neem contact met ons op
© 2019 Normec Foodcare Privacy
nlen
Offerte aanvragen
Care for Food Group gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is de Care for Food Group met IvoMar Marktonderzoek overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten
IvoMar Marktonderzoek gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is IvoMar Marktonderzoek met de Care for Food Group overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten